У Чехії відклали голосування за вотум недовіри уряду

У Чехії відклали голосування за вотум недовіри уряду

Укрінформ
Парламент Чехії переніс голосування про вотум недовіри уряду на 16 січня. 

Про це повідомляє "Радіо Прага"

"Депутати Нижньої палати парламенту відповідно до пропозиції Громадянсько-демократичної партії перенесли голосування про вотум довіри уряду на вівторок, 16 січня", - йдеться у повідомленні. 

Уточнюється, що проти такого рішення висловилися члени Комуністичної партії. 

Читайте також: В Чехії оголосили збір коштів для родини загиблого українського робітника

Як відзначається, парламентські партії не планують підтримку уряду, сформованого виключно рухом ANO Андрія Бабиша. Представники Піратської партії, руху «Старости і незалежні» (STAN) і TOP 09, які виступили з критичними зауваженнями відносно Кабміну, вкотре підкреслили, що Бабишу пред'явлено звинувачення за підозрою у махінаціях з фінансуванням ферми «Гніздо лелеки», тому вони не вважають його гідним довіри. 

Представники інших партій не проголосували на користь нового кабміну, пославшись на те, що чеський комітет з питань правової політики і депутатської недоторканності поки не озвучив ясних рекомендацій з цього питання. Піратській партії і «Старостам» не вдалося перед початком засідання з вотуму довіри домогтися проведення голосування про позбавлення прем'єра недоторканності.

Як повідомлялося, ANO отримала на виборах 20 жовтня 78 місць у Палаті депутатів з 200. 

На початку грудня президент Чехії призначив Бабиша прем'єр-міністром. Він сформував уряд меншості, яка має отримати вотум довіри від парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-