До Естонії в рамках ротації прибули союзники по НАТО з Данії

До Естонії в рамках ротації прибули союзники по НАТО з Данії

Укрінформ
На естонській авіабазі Емарі приземлилися данські військовослужбовці, які приєднуються до роботи данських штабних офіцерів, що знаходяться на естонській військовій базі Тапа з весни минулого року у складі бойової групи союзників по НАТО.

Про це повідомляє сайт естонського телерадіомовлення ERR.

 «Ваше завдання - здійснювати стримування, а в разі потреби і захищати Естонію, щоб не було сумнівів у тому, що напад на одну з союзних країн прирівнюється до нападу на весь альянс», - сказала на зустрічі союзників президент Керсті Кальюлайд.

Вона подякувала всім данським солдатам і їх близьким за участь у бойовій групі НАТО, розміщеній в Естонії.

"Зараз данці тут, на землі Естонії, щоб спільно з Великою Британією забезпечувати стратегію НАТО щодо стримування. Нагадаю також, що в 2014 році винищувачі данських Військово-повітряних сил стали першими літаками союзників, що прибули до Емарі в рамках місії НАТО щодо охорони повітряного простору Балтії. Навчання наших сухопутних військ підтримуються данською дивізією", - заявив міністр оборони Естонії Юрі Луйк. За його словами, прибуття в Естонію данського підрозділу дає змогу ще більше зміцнити довгострокові зв'язки.

Читайте також: Італійські винищувачі в Естонії охоронятимуть небо над Балтією

В четвер у порт Палдіскі буде доставлена бойова техніка підрозділу, у тому числі, бойові машини піхоти CV90, повідомила прес-служба головного штабу Сил оборони.

Данські військові в порядку ротації приймуть естафету служби у складі групи НАТО в Естонії у французьких колег, які, у свою чергу, відправляться нести службу в Литві.

Тактична група НАТО з 1200 британських, французьких і данських військовослужбовців приступила до служби в Тапа на початку квітня 2017 року у складі 1-ої піхотної бригади. Підрозділ озброєний танками Challenger 2, бойовими машинами піхоти Warrior і самохідними артилерійськими установками AS90. Провідною державою в тактичній групі є Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-