Італійські винищувачі в Естонії охоронятимуть небо над Балтією

Італійські винищувачі в Естонії охоронятимуть небо над Балтією

Укрінформ
Міністерство оборони Естонії заявило про те, що на авіабазу країни Емарі прибув авіазагін ВПС Італії для охорони повітряного простору балтійських держав.

Про це повідомляє агентство eer.ee.

"Італійські військово-повітряні сили змінять бельгійських льотчиків в ході планової ротації. Це перший випадок, коли персонал і обладнання італійських ВПС знаходяться в Естонії. Раніше італійці вносили свій внесок у місію зі спостереження за повітряним простором Балтії, але з авіабази Шяуляй в Литві", - сказано в повідомленні.

Читайте також: США перекинули до Британії три стратегічні бомбардувальники

На озброєнні італійських пілотів чотири багатофункціональних винищувача Eurofighter, які здатні виконувати функції штурмовиків, здійснювати наглядові і розвідувальні польоти.

В оборонному відомстві Естонії привітали італійський авіазагін, зазначивши, що "Італія вносить своїми літаками внесок у колективну оборону східного крила НАТО, так само, як Естонія вносить активно своїми військовослужбовцями внесок у зарубіжні операції на південному крилі альянсу".

Читайте також: Винищувачі НАТО за рік супроводили 130 російських літаків над Балтією

Нагадаємо: згідно з рішенням Ради НАТО від 29 березня 2004 року, ВПС держав альянсу здійснюють охорону повітряного простору Естонії, Латвії та Литви, які не мають своїх винищувачів. У 2012 році Чиказький саміт НАТО продовжив місію у державах Балтії на невизначений термін. Ще один загін ВПС країн НАТО базується в Литві на авіабазі в Шауляй. Там 8 січня авіазагін ВПС Данії, на озброєнні якого літаки F-16, змінив авіазагін ВВС США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-