У Молдові спростовують можливість скасування безвізу з ЄС

У Молдові спростовують можливість скасування безвізу з ЄС

Укрінформ
Колишній заступник міністра закордонних справ Молдови, керівник Інституту європейської політики і реформ Юліан Гроза переконаний, що нині немає жодних серйозних передумов для скасування безвізового режиму з ЄС.

Так експерт прокоментував інформацію, що з'явилася в молдавських ЗМІ, про те, що "Молдова може втратити безвізовий режим з ЄС", повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"На мій погляд, на сьогодні немає жодних передумов для скасування безвізового режиму для громадян Молдови. В оприлюдненій доповіді Європейської комісії із цього приводу немає жодних констатацій", - наголосив експерт.

Водночас, підкреслив Гроза, Європейська комісія у своїй щорічній доповіді звернула особливу увагу молдавської влади на необхідність посилення заходів по боротьбі з корупцією і відмиванням грошей.

Читайте також: Посол Британії назвала умову, аби запустити безвіз з Україною

Аналогічну думку висловив і депутат Європарламенту від Румунії Анді Кристя, який відзначив, що "ідея про скасування безвізового режиму для Молдавії не відповідає дійсності". 

Кількома днями раніше ряд молдавських ЗМІ оприлюднив інформацію про нібито можливе скасування безвізового режиму з ЄС "через недотримання Молдовою положень Угоди про асоціацію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-