Каталонія: дві сепаратистські партії заявили, що підтримають Пучдемона на виборах�

Каталонія: дві сепаратистські партії заявили, що підтримають Пучдемона на виборах

Укрінформ
Головні сепаратистські партії Каталонії погодилися підтримати кандидатуру Карлеса Пучдемона на посаду президента регіону.

Про це повідомляє АР

"Головні сепаратистські партії Каталонії заявили, що вони погодилися обрати Карлеса Пучдемона, що втік, на пост президента регіону наприкінці цього місяця", - йдеться у повідомленні.

Зустріч Пучдемона та представників двох партій - "Разом за Каталонію" та "Ліві республіканці Каталонії" - пройшла у вівторок у Брюсселі.

Пучдемон, на ім'я якого оформлений ордер на арешт у межах іспанської території, пропонує провести процедуру затвердження його кандидатури по відеозв'язку або доручити комусь із депутатів зачитати його промову.

Як повідомлялося, у Каталонії пройшли позачергові вибори регіонального парламенту, які завершилися перемогою прихильників незалежності регіону. Три партії, що виступають за самостійність регіону, сумарно отримали більше, ніж половину зі 135 депутатських крісел у новому парламенті. Однак, найбільше голосів отримала ліберальна партія "Громадяни", яка виступає за євроінтеграцію та єдність з Іспанією.

Читайте також: Каталонська криза коштувала Іспанії €1 мільярд

Перше засідання нового парламенту Каталонії відбудеться 17 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-