Генсек ООН привітав успіх міжкорейських переговорів

Генсек ООН привітав успіх міжкорейських переговорів

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш привітав успішні переговори між Корейською Народно-Демократичною Республікою і Республікою Корея, а також рішення Пхеньяна взяти участь у Зимових Олімпійських іграх.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Генеральний секретар вітає прогрес, досягнутий на міжкорейських переговорах високого рівня, проведених 9 січня, особливо домовленість домагатися зниження військової напруженості, провести переговори між військовими представниками двох країн і відновити використання міжкорейської гарячої лінії зв'язку", - йдеться в заяві, з якою на брифінгу в Нью-Йорку від імені глави ООН виступив його прес-секретар Стефан Дюжаррік.

Як зазначається, Гутерреш вважає, що відновлення та зміцнення таких "каналів зв'язку" вкрай необхідне для зниження ймовірності помилок і непорозумінь, а також для розрядки напруженості в регіоні.

"Генеральний секретар ООН привітав рішення КНДР направити делегацію на Зимові Олімпійські ігри. Раніше члени Генеральної асамблеї ООН заявили, що проведення Олімпійських ігор має сприяти створенню атмосфери миру та толерантності, а також взаєморозуміння між державами. Це особливо стосується Корейського півострова і не тільки", - йдеться в заяві.

Генсек також висловив сподівання, що контакти між Сеулом і Пхеньяном дозволять домогтися відновлення діалогу, який сприятиме денуклеаризації Корейського півострова.

Читайте також: КНДР та Південна Корея сіли за стіл переговорів

Як повідомлялося, у вівторок, 9 січня, пройшли перші з 2015 року офіційні переговори між Південною Кореєю і КНДР.

КНДР також планує направити велику делегацію спортсменів, чиновників і групу підтримки на Олімпійські ігри-2018 в Південну Корею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-