США продадуть Японії сучасні протиракети – Пентагон

США продадуть Японії сучасні протиракети – Пентагон

Укрінформ
США продадуть Японії 4 сучасні зенітні ракети "Стандарт-3" (SM-3 Block IIA), які застосовуються в ПРО "Іджіс" і можуть збивати балістичні ракети та боєголовки на заатмосферних висотах.

Про це повідомило у вівторок Агентство з питань військового співробітництва міністерства оборони США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент прийняв рішення про схвалення можливого продажу зенітних ракет Стандарт-3 (SM-3 Block IIA) Японії за приблизною вартістю $133,3 млн", - зауважується в повідомленні.

Уточнюється, що продаж здійснюється на прохання японського уряду про придбання чотирьох ракет "Стандарт-3" (SM-3 Block IIA), чотирьох транспортно-переносних контейнерів MK 29, а також технічного сервісу та інших відповідних послуг з боку США та представників підрядників.

Читайте також: Армія Латвії облаштує постійну базу біля кордону РФ

При цьому, основними підрядниками виступають компанії Raytheon Missile Systems, Tucson, AZ (SM-3), а також BAE Systems, Minneapolis та MN (MK 29)

Передбачається, що продаж ракет забезпечить Японію "посиленою здатністю до захисту від балістичних ракет".

Крім того, це "сприятиме зовнішній політиці та національній безпеці Сполучених Штатів через посилення безпеки головного союзника, який був і залишається чинником політичної стабільності й економічного прогресу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", - зазначається в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-