Макрон подарував Сі Цзіньпіну коня і шаблю

Макрон подарував Сі Цзіньпіну коня і шаблю

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон під час свого першого візиту в Китай подарував голові КНР Сі Цзіньпін кавалерійського коня.

Про це повідомляє RFI.

"Восьмирічного мерина, якого звуть Везувій Брекка (Vesuve de Brekka), привезли 4 січня. У Республіканської гвардії він "служив" з 2012 року", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, французький президент подарував сідло та шаблю, на якій викарбувано фраза: "Пан Еммануель Макрон – президент Французької Республіки – Пекін – січень 2018 року".

За словами Макрона, йдеться не просто про подарунок, а про дипломатичний жест. "Втім, символічно звучить і переклад з китайської імені французького президента. "Makelong" означає буквально: "Кінь перемагає дракона", - зазначає RFI.

Цим подарунком Франція вирішила відповісти на китайську "дипломатію панд". У 2012 році Пекін передав Парижу терміном на десять років двох панд, у яких народилося дитинча. Надання цих тварин в оренду є для Китаю символом дружніх відносин між державами.

Читайте також: Ядерне паливо і літаки: Макрон у Китаї підпише контракти на мільярди євро - ЗМІ

Раніше повідомлялося, що Франція і Китай підписали контракти на мільярди євро з нагоди візиту французького лідера Емманюеля Макрона до Піднебесної.

Це перший державний візит Макрона в Китай після приходу на посаду президента. Візит завершиться 10 січня.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-