ЄСПЛ пропонує Росії виплатити багатотисячну компенсацію Дадіну

ЄСПЛ пропонує Росії виплатити багатотисячну компенсацію Дадіну

Укрінформ
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) запропонував російській владі визнати, що стосовно громадського активіста Ільдара Дадіна було порушено право не піддаватися тортурам, і виплатити компенсацію.

Про це повідомляє в Facebook фонд "Громадський вердикт".

"ЄСПЛ запропонував Росії визнати, що стосовно Ільдара Дадіна було порушено право не піддаватися тортурам і нелюдському ставленню, і виплатити багатотисячну компенсацію", - говориться в повідомленні.

Зазначається, що суд в Страсбурзі розглянув скаргу Дадіна і запропонував російській стороні присудити активісту компенсацію за спрощеною схемою. В ЄСПЛ наголошують, що "усталена практика суду визнає неприпустимими холод в камері, відсутність гарячої і питної води, постійне яскраве світло в камері, безперервну гучну музику, прямий відеоконтроль в туалеті камери, позбавлення людини сну і їжі".

Читайте також: Дадін подав скаргу до ЄСПЛ через "злив" путінському телеканалу відео з колонії

Ільдар Дадін став першим в Росії засудженим за неодноразову участь в неузгоджених акціях. У грудні 2015 року суд засудив його до трьох років колонії загального режиму. Вирок активісту скасував Верховний суд, рішення було переглянуте за вказівкою Конституційного суду.

Дадін вийшов на свободу 26 лютого 2017 року. Після цього він неодноразово вимагав залучити Федеральну службу виконання покарань до відповідальності за тортури, про які активіст заявив, перебуваючи в колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-