У Британії оновили кодекс поведінки міністрів після низки скандалів

У Британії оновили кодекс поведінки міністрів після низки скандалів

Укрінформ
У Великій Британії після низки скандалів, пов'язаних із членами уряду, оновлено кодекс поведінки міністрів.

Про це оголосила прем'єр-міністр Тереза Мей, повідомляє AFP з посиланням на речника британського прем'єра. 

"Є ряд змін. Вони будуть включені у нову редакцію, яка гарантує, що кодекс належним чином враховує неприйнятну поведінку, залякування та переслідування", - заявив речник прем'єра на регулярному прес-брифінгу.

Агентство нагадує, що у листопаді минулого року міністр оборони Британії Майкл Феллон подав у відставку після звинувачення у неприйнятній поведінці щодо журналістки кілька років тому.

Читайте також: Новий уряд Британії: ключові міністри зберегли свої посади

У неприйнятній поведінці також був звинувачений заступник прем'єр-міністра Даміан Грін, однак він рішуче це заперечував. Він був звільнений у грудні за брехню про порнографічні матеріали, виявлені на його комп'ютері десять років тому.

Крім цього, зазначається, що зміни до кодексу поведінки міністрів також були внесені через інцидент з міністром з питань міжнародної допомоги Пріті Пател, яка пішла у відставку після проведення несанкціонованих зустрічей з ізраїльськими офіційними особами.

"Існує також нове формулювання, яке конкретно вимагає від міністрів повідомляти про офіційні зустрічі в країні та особливо за кордоном", - наголосив речник Мей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-