Макрон з Ердоганом обговорили розбіжності у баченні індивідуальних свобод

Макрон з Ердоганом обговорили розбіжності у баченні індивідуальних свобод

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом наголосив на необхідності дотримання Анкарою Європейської конвенції з прав людини. 

Про це Макрон сказав на спільній з президентом Туреччини прес-конференції після переговорів, що проходили у Єлисейському палаці, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"У нас є розбіжності з приводу бачення індивідуальних свобод, що ми обговорювали дуже детально. Я порушив кілька конкретних випадків у розмові з президентом Ердоганом. Я сказав про Галатасарайський університет (затримання викладачів та студентів цього завладу – ред.), справи лідерів різних неурядових організацій та журналістів", - зазначив Макрон. 

Читайте також: Ердогана в Парижі зустріли оголеним протестом

Він наголосив на тому, що Туреччина має лишатися в міжнародному правовому полі. "І я хочу, щоб Туреччина залишалася повноправним членом Європейської конвенції з прав людини... Наші демократії мають поважати верховенство права ", - додав він. 

У свою чергу Ердоган заявив, що в його країні дотримуються принципу верховенства права. "Наша країна є цілковито правовою державою", - наголосив він. 

Президент Туреччини підтвердив, що під час сьогоднішніх переговорів ішлося про "бачення" стосовно свобод і прав, та висловив своє задоволення зустріччю. 

Водночас обидва лідери наголосили на давніх і міцних відносинах між їхніми країнами.

Фото: Аль-Джазіра

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-