Ердогана в Парижі зустріли оголеним протестом

Ердогана в Парижі зустріли оголеним протестом

Фото
Укрінформ
Перший візит президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана до Франції після обрання її главою Еммануеля Макрона, а також перший візит Ердогана до країни ЄС після перевороту 2016 року (в Туреччині - ред.), супроводжувався акцією протесту оголених представниць Femen.

У Парижі турецького президента зустрічали дівчата з Femen у формі офіціанток, пропонуючи Ердогану «меню канібала», передає Franceinfo.

«Канібаловий обід Ердогана. У меню: тартар з жінок, шинковані курди та журналісти, з начинкою зі свободи слова, приправлені правами людини, пудинг з геїв», - вказано в меню, написаному крейдою на дошці, яке пропонували представниці Femen.

Активістки Femen розпочали протест перед Єлисейським палацом, за кілька хвилин до прибуття турецького президента. Дівчат затримала поліція.

Читайте також: Активістка Femen у Ватикані намагалася викрасти статуетку немовля Ісуса

У порядку денному переговорів двох президентів, що відбуваються за закритими дверима, - сирійська криза, перспективи вступу Туреччини до ЄС, співпраця в оборонній сфері, сучасні виклики тероризму та міграційна криза. У Туреччині перед виїздом Ердоган заявив, що візит відкриє «нову сторінку» відносин між державами. Натомість Макрон напередодні візиту пообіцяв, що під час переговорів поставить питання про свободу слова в Туреччині та про порушення прав людини.

Фото: Franceinfo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-