“Вишеградська група” зосередиться на економіці - МЗС Польщі

“Вишеградська група” зосередиться на економіці - МЗС Польщі

Укрінформ
Країни “Вишеградської групи” - Польща, Чехія, Угорщина і Словаччина - цього року зроблять акцент на поглиблення економічної співпраці.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі радіо Wnet за результатами візиту глави польського уряду Матеуша Моравецького до Будапешта і його зустрічі з угорським колегою Віктором Орбаном.

“Прем’єри спробували активізувати регіональні інструменти співпраці, особливо у “Вишеградській групі... Є рішення щодо рішучого спрямування співпраці “Вишеградської групи” у напрямку економіки”, - заявив Ващиковський.

Він зазначив, що хороший рівень політичної співпраці між країнами “Вишеградської групи” потрібно використати для посилення співпраці між ними в економічній сфері.

Читайте також: Ващиковський вважає агресію РФ одним із головних викликів для Польщі

Ващиковський поінформував, що обидва прем’єри вирішили не відкладати домовленості “у довгий ящик” й організувати наприкінці січня зустріч на рівні глав урядів “четвірки”, яка присвячуватиметься деталям економічній співпраці між країнами групи.

Міністр повідомив, що йдеться як про реалізацію інфраструктурних проектів - розвиток автомобільних та залізничних сполучень між країнами регіону, так і співпрацю у сфері енергетики завдяки розширенню газових сполучень між країнами регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-