Смерть у Гаазі: самогубству генерала Праляка не можна було запобігти

Смерть у Гаазі: самогубству генерала Праляка не можна було запобігти

Розслідування
Укрінформ
Незалежне розслідування дійшло висновку, що Міжнародний кримінальний трибунал щодо колишньої Югославії не міг запобігти самогубству колишнього командира сил боснійських хорватів генерала Слободана Праляка, який випив отруту під час судового слухання.

Про це повідомляє Balkan Insight.

"В результаті розслідування трибуналу з військових злочинів в Гаазі повідомляється, що він не міг запобігти самогубству за допомогою отрути військового злочинця Слободана Праляка", - йдеться у повідомленні.

В аналізі зазначається, що без спеціальних даних, яких не було, немає жодних заходів, які б гарантували виявлення отрути на будь-якому етапі.

Читайте також: У Боснії висунули 25 обвинувачень у воєнних злочинах

Як повідомлялося, 29 листопада 72-річний хорватський генерал Слободан Праляк випив отруту на слуханні апеляції у своїй справі у Міжнародному кримінальному трибуналі щодо колишньої Югославії. Він висловив невдоволення тим, що суд підтвердив його 20-річне засудження за звинуваченням у воєнних злочинах, і після цього випив рідину з невеликого флакона. Судове засідання зупинили, а незабаром оголосили, що Праляк помер. Токсикологічний тест виявив у крові генерала дозу ціаніду калію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-