КНДР відреагувала на

КНДР відреагувала на "акт війни" від ООН

Укрінформ
Зовнішньополітичне відомство Північної Кореї в неділю оприлюднило офіційну реакцію на запровадження Радою Безпеки ООН нових санкцій проти Пхеньяна, назвавши їх актом війни та пообіцявши продовжити нарощування власних ядерних потужностей.

Про це повідомило американське інформагентство Reuters із посиланням на північнокорейське офіційне інформагентство KCNA.

"Міністерство закордонних справ Північної Кореї в неділю заявило, що останні санкції проти КНДР є актом війни, що практично означає економічну блокаду країни",- йдеться в повідомленні.

При цьому в Пхеньяні пригрозили "покарати тих, хто підтримав цей крок".

У заяві МЗС Північної Кореї наголошується, що Сполучені Штати "перелякалися" ядерної сили КНДР, тому намагаються запровадити все більше санкцій проти Пхеньяна.

"Ми сприймаємо таку "санкційну резолюцію", запроваджену США та її послідовниками як серйозне порушення суверенітету нашої республіки й акт війни, що порушує мир і стабільність на Корейському півострові та в регіоні", - зазначається в заяві офіційного Пхеньяна. 

Читайте також: Глава Пентагону закликав американські війська бути готовими до дій у КНДР

При цьому, в МЗС КНДР наголосили, що наявність ядерної зброї – це самозахист та інструмент стримування, і це не суперечить міжнародному праву.

"Ми продовжимо зміцнення нашого самозахисного ядерного стримування, спрямованого на принципово викорінення ядерних загроз США, шантажу та ворожих кроків шляхом встановлення практичного балансу сил зі США", - наголосило північнокорейське міністерство.

Як повідомляв Укрінформ,  у п'ятницю Рада Безпеки ООН одностайно проголосувала резолюцію, яка запровадила нові міжнародні санкції проти КНДР через недавнє випробування балістичної ракети. Санкції передбачають, зокрема, обмеження доступу нафтопродуктів до північної Кореї, а також унеможливлюють отримання доходів режимом КНДР з експлуатації робочої сили за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-