Послуги на $200 мільйонів: США допоможуть Польщі з обороноздатністю

Послуги на $200 мільйонів: США допоможуть Польщі з обороноздатністю

Укрінформ
Уряд США затвердив рішення про надання Республіці Польща послуг для забезпечення обороноздатності країни, зокрема, щодо ремонту і обслуговування літаків F-16, на загальну суму $200 млн.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Агентства з питань військового співробітництва Міністерства оборони США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент ухвалив рішення про можливість продажу Польщі послуг та продукції військового призначення для подальшої підтримки її авіапарку літаків F-16 на загальну суму близько $200 млн", - зазначається в документі. 

Зокрема, як зазначили у відомстві, йдеться про забезпечення додаткових послуг з обслуговування бойових машин, у тому числі, капітального ремонту та оновлення систем літаків, надання запасних частини, а також тестувального обладнання та інших інженерних послуг. 

Читайте також: Мінфін США вніс Кадирова та ще чотирьох росіян до списку Магнітського

Це "підтримуватиме цілі зовнішньої політики та національної безпеки США, допомагаючи покращити безпеку союзника по НАТО", наголосили в американському урядовому агентстві. При цьому підкреслюється, що Польща залишається "важливим чинником політичної стабільності та економічного прогресу в Центральній Європі".

У Вашингтоні також пообіцяли продовжувати підтримку Польщі та обнадіяли, що польська сторона не матиме труднощів з обслуговуванням свого озброєння, закупленого в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-