Канада й США обговорили відновлення територіальної цілісності України

Канада й США обговорили відновлення територіальної цілісності України

Укрінформ
Погляди США та Канади на відновлення територіальної цілісності України є дуже подібними.

Про це після зустрічі із міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд заявив Державний секретар США Рекс Тіллерсон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада є однодумцем із США у питанні потужної підтримки України й цілісності її території. Ми провели багато розмов щодо того, як досягти прогресу в діалозі в Україні, що призведе до повного відновлення суверенітету України перед лицем російської агресії», - сказав Тіллерсон.

Читайте також: Наступним кроком після резолюції ООН має стати деокупація Криму - МЗС

Він також підтримав рішучу позицію Канади у реагуванні на дії Кремля та підвищенні обороноздатності країн Балтії.

«Наші країни стоять пліч-о-пліч в НАТО, і ми цінуємо рішення Канади направити підрозділи й очолити батальйон у Латвії, що наголошує на відданості Канади силі Альянсу у Європі та НАТО», - зауважив Держсекретар США.

Читайте також: Сімейні лікарі з українських сіл поїдуть на навчання до Канади

Нагадаємо: під час саміту НАТО у 2016-му році Канада погодилася надіслати свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який нині перебуває у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Великобританія, які вже розгорнули свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-