Канада організує міжнародний саміт з протидії КНДР

Канада організує міжнародний саміт з протидії КНДР

Укрінформ
Наступного року у Канаді відбудеться міжнародний саміт високого рівня, на якому обговорюватиметься глобальна співпраця у протидії агресивним діям КНДР.

Про це оголосила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Небезпека, яку створює КНДР, це – глобальний виклик, що стосується усіх нас. Дипломатичне рішення необхідне та можливе й ми продовжуватимемо співпрацювати із нашими союзниками та регіональними партнерами, у тому числі США, Японією та Південною Кореєю, у досягненні спільної мети – безпечного та стабільного Корейського півострова», - сказала Фріланд.

Читайте також: Японія купить американські ПРО через загрозу з боку Північної Кореї

За її словами, саміт пройде 16 січня наступного року у Ванкувері, а співорганізаторами виступить Канада та США.

«Міністр Фріланд та Держсекретар Тіллерсон запросять глав зовнішньополітичних відомств з усього світу, аби продемонструвати солідарність у протидії незаконним та небезпечним діям Північної Кореї, а також співпрацювати у посиленні дипломатичних зусиль на шляху досягнення безпечного, процвітаючого й денуклеризованого Корейського півострова», - уточнили у МЗС Канади.

Читайте також: США звинуватили Пхеньян у хакерській атаці

У відомстві додали, що учасники саміту «обговорять шляхи підвищення ефективності міжнародного санкційного режиму у підтримці заснованого на правилах міжнародного порядку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-