США звинуватили Пхеньян у хакерській атаці

США звинуватили Пхеньян у хакерській атаці

Укрінформ
Адміністрація США заявила, що Північна Корея несе пряму відповідальність за кібератаку вірусу-здирника WannaCry, яка у травні цього року вразила лікарні, банки та інші підприємства й установи по всьому світу.

Звинувачення на адресу КНДР висловив радник президента США Томас Боссерт у статті, опублікованій в газеті Wall Street Journal, повідомляє ВВС Україна

Вірус уразив понад 300 тисяч комп'ютерів у 150 країнах, сукупні збитки від атаки оцінюють у мільярди доларів.

"Пан Боссерт, який консультує Дональда Трампа з питань національної безпеки, заявив, що його закиди грунтуються на переконливих доказах, і додав, що влада Британії і компанія Microsoft поділяють його точку зору", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, у травні десятки тисяч комп'ютерів, що працюють на операційній системі Windows, зазнали атаки віруса-здирника, який блокував доступ до жорсткого диска і вимагав викуп, погрожуючи знищити всю інформацію. Викуп зазвичай становив 300-600 доларів, які слід було сплатити в біткоїнах.

У своїй статті Боссерт заявив, що владу КНДР слід притягти до відповідальності за цей напад і що США і далі вестимуть "стратегію максимального тиску" на північнокорейський режим, щоб позбавити Пхеньян можливості чинити подібні кібератаки.

Які саме кроки має намір вжити американська влада у відповідь на цей напад, радник Трампа не уточнив.

Читайте також: Енергомережі України загрожує кібератака на свята - ЗМІ

Проти Пхеньяна вже запровадили серйозні економічні санкції у відповідь на чергові ракетні випробування й продовження ядерної програми. США внесли КНДР у список країн, що підтримують тероризм на державному рівні.

Очікується, що у вівторок Білий дім оприлюднить офіційну заяву, поклавши провину за цей напад на північнокорейську владу.

Кібератака вірусу WannaCry почалася з Британії та Іспанії і зачепила понад 150 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-