Третина уряду Франції - мільйонери

Третина уряду Франції - мільйонери

Укрінформ
В уряді Франції третина його представників володіють статками вищими за 1 млн євро. Найбагатшими є міністри праці, екології та культури.

Загалом 12 представників уряду – мільйонери, поінформував в ефірі телеканал France3, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністр праці Мюрьєль Пеніко прийшла в уряд після кар'єри в HR Groupe Danone. Її статок становить 8 млн євро, 4 млн залучені у сфері страхування життя і 1,8 - на банківських рахунках», - повідомив France3.

На другому місці – в минулому журналіст та телеведучий, міністр екології Ніколя Юло зі статками у 7 млн євро. Міністр культури Франсуаза Ніссен задекларувала 5 млн євро, в тому числі чотири компанії, що управляють видавництвом Actes Sud, заснованим її батьком.

Читайте також: Партію ле Пен звинувачують у фінансових махінаціях

Нині у Франції громадянське суспільство приділяє значну увагу декларуванню статків чиновників та держслужбовців, зокрема у зв'язку зі змінами законодавства та оподаткування, яке зменшило податкове навантаження на багатіїв, а також із наміром запровадити «право на помилку» при заповненні звітних документів, в тому числі декларацій про доходи.

Також неодноразово у підтримці багатії звинувачували президента країни Еммануеля Макрона, якого нерідко називають «президентом для багатих».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-