Новий уряд Австрії не змінить політику санкцій проти РФ - Курц

Новий уряд Австрії не змінить політику санкцій проти РФ - Курц

Укрінформ
Новий уряд Австрії не змінюватиме дотеперішній курс політики санкцій проти Росії.

У цьому запевнив майбутній австрійський канцлер Себастіан Курц, повідомляє DW.

“Майбутній глава австрійського уряду Себастіан Курц (Sebastian Kurz) пообіцяв не сходити з дотеперішнього курсу щодо санкцій ЄС проти Росії”, - цитує агентство повідомлення Reuters.

Голова правопопулістської Австрійської партії свободи (АПС) Гайнц-Крістіан Штрахе (Heinz-Christian Strache) заявив, своєю чергою, що йому особисто було б до вподоби, якби санкції проти РФ скасували. Утім, якщо в ЄС більшість цього не хоче, то слід іти за більшістю, зробив висновок Штрахе.

Читайте також: Партія Курца домовилася про коаліцію із правою Партією свободи в Австрії

Так само Курц та Штрахе запевнили, що новий уряд не проводитиме референдум щодо можливого виходу країни зі складу ЄС - так званого Öxit. "Ми залишаємося в ЄС. Але це не означає, що ми не можемо критикувати ЄС”, - сказав Штрахе, який у новому уряді посідатиме пост віце-канцлера.

Курц, своєю чергою, наголосив, що Відень наполягатиме на збільшенні ваги окремих країн-членів ЄС, щоб позбавити Брюссель важелів впливу на окремі сектори.

Вибори до нижньої палати парламенту відбулися в Австрії 15 жовтня. АНП перемогла, набравши 31,5 відсотка голосів. Друге місце посіла Соціал-демократична партія Австрії (СДПА) з 26,9 відсотка. Замкнули трійку лідерів правопопулісти з АПС, за яких проголосували 26 відсотків виборців. До парламенту також пройшли ліберали (5,1 відсотка) і "Список Пільца", що відколовся від партії Зелених.

Останні роки в країні правила так звана "велика коаліція" з консерваторів та соціал-демократів. Однак обидві партії виключили її продовження через кризу, яка виникла в останній коаліції на чолі з соціал-демократом Крістіаном Керном (Christian Kern) та через що в країні були оголошені позачергові вибори.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-