Пентагон стурбований зростанням кількості інцидентів з літаками РФ в Сирії

Пентагон стурбований зростанням кількості інцидентів з літаками РФ в Сирії

Укрінформ
Пентагон висловив занепокоєння щодо збільшення числа ризикованих повітряних інцидентів за участі російських літаків в Сирії.

Про це повідомляє AFP.

Військові чиновники звернули увагу на кілька інцидентів цього тижня, зокрема йдеться про перехоплення американськими F-22 двох російських літаків в небі над Сирією.

Зростання кількості інцидентів відбувається внаслідок того, що територія, де коаліція під керівництвом США веде боротьбу з "Ісламською державою" в Сирії, скоротилася до 39 квадратних кілометрів навколо міста Абу-Кемаль у східній Сирії поблизу кордону з Іраком.

Сили коаліції забезпечують підтримку на місцях партнерських військ, які витіснили бойовиків ІДІЛ на схід від річки Євфрат. За усною домовленістю, росіяни, які підтримують президента Башара Аль-Асада, повинні залишатися на заході.

Полковник Деміен Пікарт, представник ВПС США на Близькому Сході, назвав ряд випадків, коли російські винищувачі літали на схід від Євфрату, не повідомляючи коаліцію.

Читайте також: У Пентагоні переконують, що ракети КНДР не несуть загрози для США

15 листопада два літаки A-10 Warthog ледь не зіткнулися з російськими літаками. Один з пілотів А-10 повинен був "агресивно виконати захисний маневр, щоб уникнути зіткнення у повітрі".

17 листопада два F-22 перехопили російський Су-24, який тричі пролетів над коаліційними та партнерськими силами і не відповідав на запити по радіо. "F-22 перехопили цього льотчика і були на позиції для атаки. На щастя, наші пілоти показали стриманість, але дії літака Су-24 можна було б інтерпретувати як загрозу американським силам", - сказав Пікарт.

"Ми тут не для того, щоб боротися з росіянами чи сирійцями. Наша мета полягає в тому, щоб побороти ІДІЛ. Тим не менш, якщо хтось загрожує коаліції чи дружнім партнерським силам в повітрі чи на землі, ми будемо їх захищати", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-