Канада вимагає негайно відновити гуманітарний доступ до передмістя Дамаска

Канада вимагає негайно відновити гуманітарний доступ до передмістя Дамаска

Укрінформ
Сирійський режим повинен негайно дозволити евакуацію дітей із блокованого передмістя Дамаска - Східної Гути - й відновити до нього гуманітарний доступ.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада вимагає поважати міжнародне гуманітарне право та людську гідність. Ми закликаємо сирійський режим щонайменше дозволити евакуацію важко хворих дітей. Окрім цього, ми закликаємо до швидкого, повного та безперешкодного відновлення гуманітарного доступу, аби дати змогу цивільним отримати невідкладну медичну допомогу, що знаходиться лише за хвилини від заблокованої Східної Гути у передмісті Дамаску», - сказала Фріланд.

Читайте також: В ООН назвали "втраченою можливістю" останній раунд сирійських переговорів

Вона висловила сум із приводу того, що в передмісті без доступу до гуманітарних товарів ще залишаються місцеві мешканці.

«Канада засмучена через постійні перешкоди, що режим Асада створює на шляху медичної евакуації близько 500 цивільних зі Східної Гути. Переважна більшість із них – діти, жінки та люди похилого віку», - наголосила глава МЗС Канади.

Фріланд пообіцяла, що Канада продовжить «співпрацювати з міжнародною спільнотою у притягненні режиму Асада до відповідальності».

Читайте також: Сирійські переговори: люди Асада висунули ультиматум опозиції

Зазначимо, що у Східній Гуті в умовах злиднів і голоду проживають близько 400 тисяч цивільних осіб. Атаки на блоковане столичне передмістя активізувалися після 14 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-