Сирійські переговори: люди Асада висунули ультиматум опозиції

Сирійські переговори: люди Асада висунули ультиматум опозиції

Укрінформ
Урядова сирійська делегація на переговорах у Женеві заявила, що не проводитиме будь-якого прямого діалогу з опозицією, допоки та наполягатиме на усуненні від влади президента Башара Асада.

Про це заявив у четвер, 14 грудня, голова делегації Дамаска Башар Джаафарі, повідомляє DW

Як зазначається, Джаафарі також звинуватив країни Заходу і Саудівську Аравію в шантажі Дамаска й саботажі переговорів.

"Ніхто не може чинити тиск на нас", - наголосив Джаафарі після засідання за участю спецпосланника ООН з питань Сирії Стаффана де Містури.

Представник Дамаска також розкритикував де Містуру, який напередодні закликав президента РФ Володимира Путіна "мати сміливість" примусити сирійський уряд погодитися на нові вибори та нову конституцію.

"Його заява підриває його мандат як координатора переговорів, який матиме вплив на весь Женевський процес", - наголосив Джаафарі.

Сирійська опозиція постійно наголошує, що Асад має бути усунутий від влади під час перехідного періоду в країні. Перед початком восьмого раунду міжсирійських переговорів у Саудівській Аравії було оприлюднене так зване Ер-Ріядське комюніке, в якому сирійська опозиція назвала своєю кінцевою метою побачити, як Башар Асад йде з посади з початком політичного процесу.

Читайте також: Держдеп прокоментував заяви Росії про перемогу над ІДІЛ у Сирії

Восьмий раунд женевських переговорів щодо Сирії розпочався 28 листопада, йшлося передусім про конституційну реформу та вибори у Сирії, яка з 2011-го року потерпає від громадянської війни. Делегація Дамаска після двох днів участі залишила переговори, заявивши, що опозиція "замінувала дорогу" до діалогу, оскільки наполягала на усуненні Асада від влади під час перехідного періоду. 10 грудня вона повернулася до Женеви для продовження переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-