Трамп продовжує відкидати докази розвідки про втручання РФ у вибори – WP

Трамп продовжує відкидати докази розвідки про втручання РФ у вибори – WP

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп досі заперечує факти, представлені американською розвідкою, про втручання російських спецслужб у президентські вибори в США минулого року з метою підтримки одного з кандидатів.

Про це йдеться в розгорнутій публікації The Washington Post у четвер.

"Після майже року свого президентства Трамп продовжує відкидати докази, що Росія провела безпрецедентну атаку на стовп американської демократії та підтримала його кандидатуру в Білому домі", - зауважує видання.

При цьому зазначається, що були проведені інтерв'ю з понад 50 американськими посадовцями, які засвідчили, що "особиста невпевненість президента послабила реакцію уряду на загрозу національній безпеці". Як підкреслюється в публікації, Трамп чинить опір або намагається "згорнути зусилля" щодо притягнення Москви до відповідальності й водночас намагається встановити партнерські відносини з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте також: Втручання у вибори: комітет розвідки виявив "багато контактів" людей Трампа з РФ

Така позиція Трампа, а також розслідування, що триває, відштовхують союзників США та зводять нанівець зусилля американського уряду щодо посилення тиску на Росію. В якості одного з підтверджень, видання підкреслює, що свого часу у Трампа вивчали можливість скасування окремих обмежень, введених адміністрацією Обами в грудні минулого року через втручання РФ у президентські вибори. Зокрема, йшлося про можливість повернення в користування так званих дипломатичних дач Росії в штатах Мериленд і Нью-Йорк, які були закриті як установи, де велися приховані розвідувальні дії.

Тим не менше, в адміністрації Трампа виступають за жорстку політику по відношенню до Москви, щоб забезпечувати стримування агресивних дій РФ з боку США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-