Росіянам можуть вимкнути YouTube

Росіянам можуть вимкнути YouTube

Укрінформ
Федеральна служба РФ з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) погрожує заблокувати сервіс YouTube, якщо протягом доби не буде видалена відеосторінка "Відкритої Росії".

Про це повідомляє організація з посиланням на офіційне повідомлення відеохостингу.

"На підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 11.12.2017 № 27-31-2017/Ід6629-17 про вжиття заходів з обмеження доступу до інформаційних ресурсів, що містять інформацію, яка поширюється з порушенням закону, доступ до інформаційного ресурсу (сторінок) http://www.youtube.com обмежується операторами зв'язку на території Російської Федерації", — йдеться в листі Роскомнагляду.

Як зазначається, Youtube офіційно повідомив "Відкритій Росії" про отримання запиту.

"У листі-відповіді ми повідомили, що акаунт "Відкритої Росії" в Youtube не поширює жодної інформації з порушенням закону, і що ми вважаємо дії Генпрокуратури і Роскомнагляду політичним тиском на свободу слова", - заявляють в організації.

Читайте також: Путін зголосився на "добрий крок" - обмін полоненими до Різдва

Повідомляється також, що 13 грудня аналогічний лист отримала адміністрація сервісу Тwitter, але поки що не вчинила жодних дій щодо акаунта "Відкритої Росії".

А от адміністрація соціальної мережі "Одноклассники" 12 грудня заблокувала групу «Відкритої Росії», зазначивши як причину «порушення регламенту».

Як відомо, увечері 11 грудня Роскомнагляд на вимогу Генпрокуратури РФ заблокував "Відкриту Росію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-