Екс-міністр фінансів Австрії постав перед судом – за корупцію

Екс-міністр фінансів Австрії постав перед судом – за корупцію

Укрінформ
У столиці Австрії Відні у вівторок, 12 грудня, розпочався судовий процес над колишнім міністром фінансів Австрії Карлом-Гайнцом Грассером.

Колишнього австрійського міністра та ще 14 фігурантів справи обвинувачують у корупції, повідомляє DW з посиланням на агенцію dpa.

За даними прокуратури, Грассер, перебуваючи на посаді міністра, в 2004 році під час продажу 60 тисяч державних квартир дав приватному інвестору пораду щодо того, яку ціну слід пропонувати на торгах, щоб обійти іншого учасника тендера. При цьому обвинувачений, за версією слідства, отримав "відкат" - 9,6 мільйона євро, що становило один відсоток від загальної ціни угоди - 961 мільйон євро.

Читайте також: Без Антикорупційного суду Україна втрачатиме час і гроші – євродепутат

Грассер був міністром фінансів Австрії з 2000 по 2007 роки. Цей процес став першим в історії країни, в рамках якого міністр обвинувачується у корупції, а саму справу розслідували протягом останніх восьми років. Свідками до суду викликані 165 осіб. Кожному з обвинувачених загрожує тюремне ув'язнення терміном до десяти років. Утім, усі підсудні заперечують свою провину.

Фото: Imago / Eibner Europa / M. Gruber

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-