Словаччина призупинила транзит газу через вибух в Австрії

Словаччина призупинила транзит газу через вибух в Австрії

Укрінформ
У зв'язку з вибухом у вівторок на австрійській газорозподільній станції, яка знаходиться за 500 м від словацького кордону, словацький газовий оператор припинив транспортування палива.

Про це повідомляє газовий оператор Eustream.

"Надзвичайна ситуація на станції у Баумгартені. Через технічні проблеми в Австрії транзит до місця стикування Баумгартен тимчасово обмежений до особливого розпорядження. Інші точки підключення Eustream незачіпило і вони придатні для транспортування природного газу без обмежень", - наголошується на сайті словацької компанії.

Прес-служба мінекономіки країни запевняє, що в самій Словаччині постачанню газу нічого не загрожує, воно здійснюватиметься без обмежень як для промпідприємств, так і для громадян. "Міністерство економіки і Eustream моніторять ситуацію в зв'язку з НП в Австрії", - повідомили у відомстві.

Словаччина готова в разі необхідності перенаправити газ через територію Угорщини.

У самій Угорщині, як повідомляє місцевий економічний портал HVG, проблем з газопостачанням також не передбачається, в тому числі завдяки запасам у сховищах і можливості транспортування через український кордон.

Що стосується термінів відновлення нормального прокачування, то все залежить від характеру пошкодження: якщо мова йде лише про труби, то знадобиться кілька днів, якщо ж про компресори, то на це може піти кілька тижнів.

На даний момент найбільш постраждала Італія, яка отримує блакитне паливо виключно трубопроводом з Австрії. Міністерство економіки країни вже заявило, що Італії варто було б диверсифікувати свої імпортні шляхи блакитного палива, зокрема, забезпечивши поставки палива з Азербайджану.

Читайте також: Італія оголосила надзвичайний стан через дефіцит газу після вибуху в Австрії

Як повідомляв Укрінформ, вибух на газорозподільній станції нафтогазової компанії OMV пролунав у Баумгартені-на-Мархі у вівторок о 8:45. За уточненими даними, крім одного загиблого є один важко поранений і 20 легкопоранених. Це працівники станції, громадяни Австрії. До цього моменту пожежу на місці НП загасили.

Станція належить найбільшому в Австрії імпортеру природного газу, який закуповує сировину з Росії, Норвегії та інших країн, і є не тільки найбільшою подібною в республіці, але і у всій Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-