ЗМІ: Хакер з Росії зізнався у зламах сайтів США за наказами ФСБ

ЗМІ: Хакер з Росії зізнався у зламах сайтів США за наказами ФСБ

Укрінформ
Російський хакер із Єкатеринбурга Костянтин Козловський зізнався в причетності до кібератак у США, зокрема, до зламу комітету американської Демократичної партії.

Як повідомляє видання The Bell, хакер заявив, що виконував ці дії за наказами ФСБ РФ, яка його завербувала.

“Козловський заявив, що “виконував різні завдання під керівництвом співробітників ФСБ, зокрема, “злам” Національного комітету Демократичної партії США та електронного листування Хілларі Клінтон, а також “зламував” дуже серйозні військові підприємства США та інші організації”, - зазначає видання.

Читайте також: Столтенберг попередив Канаду щодо російських хакерів та кіберзброї

Зараз Козловський сидить у СІЗО в Москві, а свідчення він давав на суді ще в серпні 2017 року. Протокол судового засідання був викладений на сторінці Козловського в Facebook, там же оприлюднений і аудіозапис засідання. Достовірність цих документів та самої сторінки Козловського у соцмережі виданню підтвердили два близькі до хакера джерела.

The Bell додає, що судячи з документів на сторінці Козловського, про свою роботу на ФСБ він вперше заявив ще в листі 1 листопада 2016 року. У ньому він згадує і атаки на сервери комітету Демократичної партії.

У своїх свідченнях і листах Козловський стверджує, що він був причетний до багатьох інших резонансних хакерських атак, в тому числі до зламу серверів Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Нагадаємо, комітет Сенату США з розвідки визнав втручання Росії у вибори президента в 2016 році. 29 грудня США ввели проти Росії нові санкції у відповідь на втручання в президентські вибори з боку російських хакерів. Під санкції потрапили ФСБ, ГРУ, Міноборони та кілька громадян РФ.

CNN також показав документальний фільм про втручання Путіна у вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-