США поновили видачу віз у трьох регіонах Росії

США поновили видачу віз у трьох регіонах Росії

Укрінформ
Сполучені Штати в обмеженому обсязі відновили видачу віз у російських регіонах. Американські консульства у Владивостоку, Єкатеринбурзі та Санкт-Петербурзі знову проводять інтерв'ю.

Про це йдеться в заяві посольства США в Росії, повідомляє Радіо Свобода.

"В американському дипломатичному представництві відзначили, що хочуть, щоб росіяни мали можливість подорожувати до США, навчатися в американських вишах і вести бізнес з представниками країни. Однак "через необґрунтоване рішення" уряду Російської Федерації значно скоротити чисельність персоналу американських місій вони не можуть відновити видачу віз у повному обсязі, наголошують дипломати", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Держдеп просувається із санкціями проти Росії - Гейлі

Сполучені Штати з 23 серпня призупинили видачу росіянам неімміграційних віз. У посольстві США заявили, що це рішення пов'язане зі скороченням кількості співробітників американської дипломатичної місії в Росії. У липні Москва оголосила про висилку з країни 755 американських дипломатичних працівників у відповідь на посилення санкцій щодо Росії. З 1 вересня єдиним містом у Росії, де можна було отримати неімміграційну візу до США, стала Москва. Через брак персоналу терміни оформлення документів значно зросли. У Москві візу розглядають майже три місяці замість 3-4 робочих днів, як це було до скорочення персоналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-