Канада засудила напад на миротворців ООН в Конго

Канада засудила напад на миротворців ООН в Конго

Укрінформ
Нападом на базу миротворців у Демократичній Республіці Конго не вдасться послабити рішучість міжнародної спільноти або залякати її.

Про це йдеться у спільній заяві міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд та міністра оборони Харджита Саджана з приводу розстрілу «блакитних шоломів» у ДР Конго, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ця трагічна втрата не послабить наші спільні із країнами-партнерами та ООН зусилля, направлені на підвищення ефективності миротворчих місій. Цьому безглуздому насильству не вдасться залякати міжнародну спільноту», - заявили міністри.

Вони також висловили співчуття родичам і друзями загиблих та побажали якнайшвидшого одужання пораненим, рішуче засудивши напад. «Миротворці служать мужньо та самовіддано з метою підтримання миру й безпеки для безневинних людей. Напад на миротворців є нападом на усіх нас», - зауважили Фріланд та Саджан.

Читайте також: Вбивство «блакитних касок» є військовим злочином – МЗС ФРН

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок атаки повстанців на миротворчу базу Організації Об'єднаних Націй на сході Демократичної Республіки Конго, що відбувся 8 грудня, загинуло щонайменше 14 миротворців і ще понад 50 зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-