Вбивство «блакитних касок» є військовим злочином – МЗС ФРН

Вбивство «блакитних касок» є військовим злочином – МЗС ФРН

Укрінформ
Німеччина засуджує напад на миротворців ООН в Конго і сподівається на залучення до відповідальності винних.

Про це йдеться в заяві МЗС ФРН, передає Укрінформ.

«Ми різко засуджуємо підступний напад на «блакитні шоломи» ООН з миротворчої місії MONUSCO у Північному Ківу в Демократичній Республіці Конго... Вбивство «блакитних касок» - це військовий злочин», - йдеться в заяві.

Читайте також: У ДР Конго напали на миротворчу базу ООН: 14 загиблих, півсотні поранених

За даними ООН, не менше 12 миротворців з Танзанії і 5 військовослужбовців конголезьких збройних сил були вбиті, багато миротворці були поранені, стан деяких з них вкрай важкий.

"Мужність і самовідданість, яку миротворці щодня виявляють в ім'я миру і захисту цивільного населення в кризових і конфліктних зонах, заслуговує нашої глибокої вдячності", - відзначають в німецькому МЗС.

Берлін підтримує Організацію Об'єднаних Націй в тому, що ці атаки слід максимально прояснити і притягнути винних до відповідальності.

Читайте також: "Блакитні шоломи" на Донбасі означатимуть появу нових гравців - німецький експерт

Німеччина також підтримує зусилля міжнародного співтовариства щодо сприяння мирному розвитку у Демократичній Республіці Конго.

Нагадаємо: місія MONUSCO була створена в 2010 році Радою Безпеки ООН і є в даний час найбільшою миротворчої місії ООН по всьому світу. Її мандат включає захист мирних громадян, стабілізацію країни, а також підтримку політичного перехідного процесу в Конго. Танзанія є одним з найбільших донорів в місію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-