Україна озвучила в Радбезі ООН свою позицію щодо Єрусалима

Україна озвучила в Радбезі ООН свою позицію щодо Єрусалима

Укрінформ
Позиція української сторони щодо Єрусалима полягає в тому, що його статус має бути визначений за результатами переговорного процесу та у відповідності до резолюцій Ради Безпеки ООН.

Про це заявив у п'ятницю під час засідання Радбезу Організації постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна впевнена в тому, що остаточний статус Єрусалима має бути визначений лише шляхом переговорів та за умов неухильного дотримання відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН", - зауважив представник України.

Він також закликав міжнародну організацію, в тому числі спеціального координатора ООН з питань близькосхідного мирного врегулювання Ніколая Младенова, а також учасників Близькосхідного квартету "подвоїти зусилля з метою відновлення переговорів та досягнення прогресу в близькосхідному мирному процесі".

Читайте також: Тіллерсон каже, що Трамп не нав'язував Єрусалиму остаточного статусу

Нагадаємо, 6 грудня американський президент Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати офіційно визнають Єрусалим столицею Ізраїлю, та висловив намір перенести до цього міста посольство США в цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-