Тіллерсон каже, що Трамп не нав'язував Єрусалиму остаточного статусу

Тіллерсон каже, що Трамп не нав'язував Єрусалиму остаточного статусу

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що остаточне рішення щодо статусу Єрусалима залежатиме від переговорів між Ізраїлем і Палестиною.

Про це він сказав у п'ятницю під час візиту до Парижа, повідомляє Reuters.

"Президент (Трамп - ред.)... не вказав жодного остаточного статусу для Єрусалима. Він чітко дав зрозуміти, що остаточний статус, включаючи кордони, буде залишений на розсуд двох сторін для ведення переговорів і вирішення", - сказав він.

Держсекретар додав, що навряд чи американське посольство переїде з Тель-Авіва до Єрусалима цьогоріч, а можливо, "навіть і не в наступному році".

Як повідомлялося, 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль і намір перенести американське посольство з Тель-Авіва до цього міста.

Читайте також: Меркель не згодна з рішенням Трампа щодо Єрусалима

Він назвав це "визнанням реального стану речей", оскільки всі основні державні органи Ізраїлю, включаючи офіс прем'єр-міністра та інші державні інституції, розташовані у Єрусалимі.

Водночас Трамп наголосив, що Сполучені Штати залишаються прихильними до мирного врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-