Польща готова судитися з ЄС у справі щодо відмови приймати біженців

Польща готова судитися з ЄС у справі щодо відмови приймати біженців

Укрінформ
Польща готова захищати свою позицію щодо відмови приймати біженців у суді ЄС.

Таким чином в МЗС Польщі відреагували на рішення Єврокомісії подати скаргу до суду ЄС на Польщу, Чехію та Угорщину за відмову приймати біженців.

“У зв'язку з сьогоднішнім рішенням Єврокомісії про подачу до суду ЄС скарги щодо Польщі, Чехії та Угорщини через невиконання цими країнами рішення від 2015 року про участь у процедурі обов’язкового розподілу осіб, які просять про притулок, польська сторона підкреслює, що вона готова до захисту своєї позиції перед судом ЄС”,- підкреслює МЗС РП. 

Читайте також: Моравецький може стати прем’єром Польщі вже 12 грудня

Польське зовнішньополітичне відомство зазначає, що Варшава співпрацювала з Єврокомісією на попередніх етапах процедури оцінки цього порушення і просила відмовитися від подальшого розгляду цієї справи.

“Тому ми з ще більшим розчаруванням сприймаємо рішення Єврокомісії у цій справі”,- підкреслює МЗС Польщі.

Міністерство зазначає, що позиція Варшави залишається незмінною: Польща не погоджується на запропоноване два роки тому рішення Єврокомісії.

“Разом з тим, заохочуємо партнерів в ЄС, зокрема Єврокомісію, зосередитися на ефективних засобах протидії неконтрольованої міграції до Європи”,- йдеться в заяві МЗС Польщі.

Читайте також: За законами Середньовіччя: у Франції мігранти "захопили" замок

Віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс заявив у четвер, що Брюссель направив до суду ЄС скаргу проти Польщі, Чехії та Угорщини за відмову приймати мігрантів з півдня. Утім, Тіммерманс зауважив, що ці три країни ще можуть виправити ситуацію і проявити солідарність з Грецією та Італією, де в таборах для біженців перебувають мігранти з Африки та Близького Сходу.

Читайте також: Німеччина підвищує виплати мігрантам, які добровільно залишать країну

Нагадаємо: ліберальний польський уряд Еви Копач у вересні 2015 року зобов'язався прийняти близько 7-ми тисяч мігрантів з півдня. Після перемоги на виборах в листопаді того ж року право-консервативної партії “Право і Справедливість” (PiS) новосформований уряд Беати Шидло відмовився виконувати рішення попередників, посилаючись на міркування безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-