Суд дозволив арешт екс-президента Аргентини

Суд дозволив арешт екс-президента Аргентини

Укрінформ
Федеральний суддя Аргентини санкціонував арешт колишнього президента країни Крістіни Фернандес де Кіршнер, яку обвинувачують у державній зраді.

Про це повідомляє Reuters.

Фернандес підозрюють у приховуванні можливої ролі Ірану в організації вибуху в єврейському центрі у Буенос-Айресі у 1994 році внаслідок якого загинуло 85 осіб і сотні отримали поранення.

Сама екс-президент відкидає висунуті проти неї обвинувачення, натомість закидаючи чинному президенту Аргентини Маурісіо Макрі «знищення судочинства».

«Це - вигадана справа у якій йдеться про неіснуючі факти», - сказала вона на прес-конференції після оголошення рішення суду.

Читайте також: В Аргентині під розслідування потрапили одразу три президенти країни

Оскільки наразі Фернандес є сенатором, для арешту її спершу необхідно позбавити парламентського імунітету.

Разом із Крістіною Фернандес суд також призначив домашній арешт колишньому главі МЗС Аргентини Гектору Тімерману.

У квітні 2016 року прокуратура Аргентини пред'явила колишньому президенту країни Крістіні Фернандес де Кіршнер звинувачення у справі про відмивання грошей. Раніше затриманий бізнесмен дав свідчення і заявив про причетність відразу двох екс-президентів Аргентини: Крістіни Кіршнер, яка очолювала країну в 2007-2015 роках, і її чоловіка Нестора Кіршнера - президента в 2003-2007 роках - до розкрадання і відмивання грошей, призначених на громадські роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-