Відмивання грошей на Лазурному березі: російському сенатору збільшили заставу

Відмивання грошей на Лазурному березі: російському сенатору збільшили заставу

Укрінформ
Російський сенатор Сулейман Керімов залишатиметься під судовим наглядом і не буде ув’язнений, проте заставу йому збільшено з 5 мільйонів євро до 40 мільйонів.

Відповідне рішення ухвалив Апеляційний суд міста Екс-ан-Прованс, що на півдні Франції, повідомляє Le Dauphine

«Апеляційний суд Екс-ан-Прованс у середу постановив виплатити суму в розмірі 40 мільйонів євро як заставу за російського олігарха Сулеймана Керімова, який, однак, уникнув попереднього ув'язнення, на чому наполягає обвинувачення у справі про відмивання грошей в особливо великих розмірах», - йдеться у повідомленні.

Сулейман Керімов залишатиметься на території Франції на підписці про невиїзд.

Читайте також: Сенатора РФ Керімова підозрюють у несплаті €400 мільйонів податків

Водночас ТАСС із посиланням на джерело повідомляє, що судовий контроль над Керімовим буде посилено, зокрема буде розширено список осіб, з якими йому заборонено спілкуватися. "Цей список буде доповнений, а свобода пересувань і так максимально обмежена, по суті, він (Керімов - ред.) перебуває під домашнім арештом", - сказав співрозмовник агентства. 

Як відомо, російського сенатора Сулеймана Керімова у Франції підозрюють в ухиленні від сплати податків у сумі понад 400 млн євро. За даними окремих ЗМІ, Керімов незаконно переправив до Франції від 500 млн до 750 млн євро, а купуючи дорогу нерухомість на Лазурному березі, часто за дуже заниженими цінами, намагався відмивати гроші.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-