Сенатора РФ Керімова підозрюють у несплаті €400 мільйонів податків

Сенатора РФ Керімова підозрюють у несплаті €400 мільйонів податків

Укрінформ
Російського сенатора Сулеймана Керімова у Франції підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму розміром більше 400 млн євро.

Про це від джерел, близьких до слідства, стало відомо телеканалу France3.

«400 мільйонів євро несплачених податків через заниження декларованої під час продажу вартоісті. Крім того, близько 40 мільйонів євро різних пільг, які були сплачені готівкою, яка надходила з рахунків у Швейцарії чи Монако», - повідомили журналісти.

Французький суд в рамках розслідування угод справи сенатора Сулеймана Керімова пред'явили звинувачення ріелтору, яка займалася елітною нерухомістю в районі, де розміщена нерухомість Керімова. Ім’я ріелтора телеканал France 3, який першим повідомив про її затримання, не називає. Також було затримано Седріка Фожеру - управителя вілл, які, за даними слідства, належать Сулейману Керімову. Фожеру випустили під заставу в розмірі 140 тисяч євро. Ріелтору та управителю висунуті обвинувачення в ухиленні від сплати податків та відмиванні грошей.

Читайте також: Російському сенатору-олігарху Керімову висунули звинувачення у Франції

Як повідомив прокурор міста Ніцца Жан-Мішель Претр у коментарі для російського агентства ТАСС, Сулейман Керімов перебуває наразі на одній з вілл, придбання яких оскаржується французької юстицією. Однак з 8 грудня він повинен змінити місце проживання і переміститися на територію міста Ніцца.

"Засідання апеляційного суду міста Екс-ан-Прованс, куди прокуратурою Ніцци подано клопотання про скасування рішення про випуск Керімова під заставу, відбудеться в найперші дні тижня, швидше за все у вівторок, 5 грудня", - повідомив Претр, вказавши, що заставу визначено у розмірі 5 млн євро, і її Керімов має сплатити до середини січня наступного року.

Як відомо, пізно ввечері 20 листопада в аеропорту Ніцци було затримано члена Ради Федерації РФ, мільярдера Сулеймана Керімова, його доставили до поліцейського відділку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-