У Ніцці затримали російського сенатора-мільярдера Керімова

У Ніцці затримали російського сенатора-мільярдера Керімова

Укрінформ
У Ніцці затримали члена Ради федерації РФ, мільярдера Сулеймана Керімова.

Причини затримання поки що офіційно не оголошувалися, Reuters повідомляє, що затримання відбулося у справі про ухилення від сплати податків.

"Пізно ввечері 20 листопада в аеропорту Ніцци було затримано Сулеймана Керімова, його доставили до поліцейського відділення", - прокоментували ТАСС у дипмісії РФ у Франції.

За даними агентства, в аеропорт Ніцци виїхали співробітники генконсульства РФ у місті Вільфранш-сюр-Мер, які зустрілися з Керімовим у ніч на 21 листопада.

За даними Reuters, на Керімова чекає спілкування із слідчим.

Як повідомляє RFI з посиланням на місцеві ЗМІ в Ніцці, у березні цього року поліція провела обшук на одній з вілл, які ймовірно належать Керімову на Лазурному березі, у рамках розслідування справи про фінансові умови придбання нерухомості. Російський сенатор, ймовірно, є власником ще кількох вілл на півдні Франції.

Читайте також: У Манафорта виявили 60-мільйонний бізнес із російським олігархом

За інформацією видання, загальна площа, якою володіє Керімов на Лазурному березі, становить 90 тисяч квадратних метрів. Представник мільярдера тоді відкинув цю інформацію.

У рейтингу найбагатших бізнесменів Росії Forbes Керімов у 2017 році посідав 21 місце. Його статки оцінюються в більш як 6 мільярдів доларів.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-