Російському сенатору-олігарху Керімову висунули звинувачення у Франції

Російському сенатору-олігарху Керімову висунули звинувачення у Франції

Укрінформ
Суд у Франції пред'явив російському мільярдерові, члену Ради Федерації Сулейману Керімову звинувачення в ухиленні від сплати податків і відмиванні грошей.

Про це повідомляє ВВС.

"Обираючи для обвинуваченого запобіжний захід, суд постановив, що Керімов може залишитися на свободі, але повинен здати французькій владі свій паспорт і внести заставу в розмірі 5 млн євро", - заявив прокурор Ніцци Жан-Мішель Претр.

Бізнесменові також заборонили виїжджати за межі департаменту Приморські Альпи і вступати в контакт з кількома людьми, список яких прокуратура відмовилася уточнити. Крім того, його зобов'язали кілька разів на тиждень приходити до місцевої поліції.

Читайте також: У Ніцці затримали російського сенатора-мільярдера Керімова

Як уточнює Reuters, максимальне покарання за пред'явленими Керімову звинуваченнями, згідно з французьким законодавством, - до 10 років позбавлення волі.

Сулеймана Керімова затримали в аеропорту Ніцци в понеділок ввечері, але відомо про це стало тільки на наступний день. Сенатора доставили в поліцейський відділок і двічі продовжували термін його затримання.

За повідомленнями ЗМІ, французькі слідчі запідозрили Керімова у купівлі кількох розкішних вілл на Лазурному березі через підставні компанії. Як пише газета Le Figaro, разом з Керімовим були затримані чотири людини.

Йдеться про відмивання "кількох десятків мільйонів євро, отриманих в результаті податкових махінацій, вчинених організованою групою", - цитує видання джерело, близьке до розслідування.

МЗС Росії наполягає на тому, що як у члена верхньої палати російського парламенту у Керімова є дипломатичний імунітет від кримінального переслідування на території іноземних держав.

У свою чергу в МЗС Франції заявили, що рішення про те, на що поширюється дипломатичний імунітет Керімова, винесе французький суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-