Санкції проти РФ: український дипломат сказав, яку роль відіграє Меркель

Санкції проти РФ: український дипломат сказав, яку роль відіграє Меркель

Ексклюзив
Укрінформ
Українські дипломати активно працюють з партнерами в ЄС з питання чергового продовження санкцій проти РФ.

Про це сказав кореспондентові Укрінформу директор департаменту політики і комунікацій МЗС України Олексій Макєєв.

"Ми ведемо роботу з нашими європейськими партнерами, щоб санкції були продовжені. По тому, що ми чуємо звідусіль, немає жодних підстав їх скасовувати. І українські дипломати займаються цим дуже активно", - запевнив Макєєв.

Він наголосив, що сьогодні всі погляди спрямовані на Берлін, всі дуже сподіваються на швидке створення нового уряду. "Це важливо, тому що від Німеччини і особисто від федерального канцлера Ангели Меркель багато в чому залежить стримування російської агресії і підштовхування Росії до виконання нею її міжнародних зобов'язань, вимога звільнити території України", - наголосив Макєєв, нагадавши, що саме Меркель може скеровувати переговорний процес як у "нормандському форматі", так і об'єднувати усю світову спільноту навколо необхідності протидії Росії. Йдеться і про європейські санкції, і координацію з американськими партнерами. "Тому Німеччина - як ніколи важливий партнер для України", - наголосив дипломат.

Макєєв, який взяв участь у форумі з зовнішньої політики, що відбувся у вівторок в Берліні, звернув увагу на те, що виступ представника Росії, сенатора Ради Федерації Костянтина Косачова, "не викликає у розумної, глибокої аудиторії нічого іншого як сміх, і цей сміх - свідчення того, що Росія бреше в промислових масштабах, і всі у світі це розуміють". Але українському дипломату хотілося б, щоб "наші партнери не тільки сміялися, а й діяли".

На його думку, єдина мова, яку розуміє Росія, - це мова сили. Тому необхідні санкції, посилення міжнародної ізоляції, посилення політичного тиску, щоб зупинити російську агресію, припинити порушення прав людини в Криму. І це те, що повинен робити весь світ у відповідь на злочинні дії Кремля, наголосив представник МЗС України.

Читайте також: "Блакитні шоломи" на Донбасі можуть стати першим кроком до сталого миру - Габріель

Він висловив жаль з приводу того, як Захід реагує на агресію Росії - з точки зору України, цього недостатньо. "Тому що ті самі санкції повинні використовуватися як реальний інструмент, а не як данність, яка подовжується й подовжується...", - резюмував співрозмовник агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-