"Блакитні шоломи" на Донбасі можуть стати першим кроком до сталого миру - Габріель

Укрінформ
Розміщення на Донбасі місії ООН, яка буде погоджена усіма сторонами, могло б стати першим кроком до подолання кризи на сході України.

Про це заявив глава МЗС ФРН Зігмар Габріель, виступаючи у вівторок на берлінському форумі із зовнішньої політики, організованому німецьким Фондом Кербера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Великим кроком вперед було б, якби ми змогли знайти порозуміння щодо місії "блакитних шоломів" ООН для сходу України з тим, щоб забезпечити постійне перемир'я і відведення озброєнь", - сказав Габріель.

Читайте також: Шлях до "потепління" відносин Заходу і Росії пролягає через Київ - Расмуссен

При цьому він нагадав, що є "дуже різні" уявлення у Росії та інших сторін, про те, як ця місія буде формуватися. Німецький міністр вважає, що для Росії також зрозуміло, що повне і стабільне припинення вогню на сході України може стати першим кроком у напрямку зняття європейських санкцій.

Габріель також заявив, що Берлін має чіткіше визначити свою політику щодо Москви, яка анексією Криму і діями на сході України серйозно поставила під питання міжнародний порядок. Водночас, він нагадав, що Росія залишається впливовим сусідом, разом із яким треба вибудовувати стабільність на континенті.

"У нас повинні бути чіткі позиції і принципи, коли мова заходить про порушення світового порядку і це включає готовність до конкретних заходів, таких як санкції. Але роль Німеччини – зберігати канали для діалогу, в тому числі і у важкі часи", - вважає німецький дипломат. Питання в тому, як змусити Росію повернутися до порядку, , що базується на праві, додав глава МЗС Німеччини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-