Екстрадиція Пучдемона: суд Бельгії готує вердикт на 14 грудня

Екстрадиція Пучдемона: суд Бельгії готує вердикт на 14 грудня

Укрінформ
Бельгійський суд 14 грудня оголосить рішення щодо екстрадиції до Іспанії відстороненого лідера Каталонії Карлеса Пучдемона та чотирьох його соратників.

Про це в понеділок, 4 грудня, повідомили адвокати політиків, інформує DW.

Зазначається, що бельгійська прокуратура вимагає екстрадувати до Іспанії екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона та ще чотирьох екс-міністрів його уряду відповідно до виданих Іспанією європейських ордерів на арешт.

Водночас, за словами адвоката Пучдемона Поля Бекара, підстав для екстрадиції політиків немає, тому що висунуті Іспанією обвинувачення у Бельгії не передбачають покарання.

Як відомо, 5 листопада Пучдемон та четверо колишніх міністрів його уряду добровільно здалися бельгійській поліції. Згодом їх відпустили під особисте зобов'язання. Пучдемон та екс-міністри не мають права залишати територію Бельгії.

Тим часом в Іспанії суд 4 листопада залишив під вартою колишнього віце-прем'єра уряду Каталонії Уріола Жункераса, екс-міністра внутрішніх справ регіону Жоакіма Форна та двох лідерів руху за незалежність Каталонії - Жорді Санчеса та Жорді Куїшара. Ще шістьох колишніх членів каталонського уряду, затриманих на початку листопада, випустили під заставу, розмір якої застави становить 100 тисяч євро.

Читайте також: Суд Іспанії звільнив каталонських екс-міністрів під заставу у €100 тисяч

21 грудня в Каталонії відбудуться дострокові вибори до регіонального парламенту. Після їх проведення і обрання нового парламенту припиняє дію 155 стаття іспанської конституції, яка передбачає введення прямого правління автономним регіоном з центру в разі, якщо місцева влада "не виконує свої конституційні обов'язки і завдає шкоди державним інтересам". Стаття також дозволяє тимчасово позбавити Каталонію автономії і розпустити регіональну адміністрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-