Суд Іспанії звільнив каталонських екс-міністрів під заставу у €100 тисяч

Суд Іспанії звільнив каталонських екс-міністрів під заставу у €100 тисяч

Укрінформ
Суддя Верховного суду Іспанії Пабло Лларена ухвалив рішення звільнити під заставу шістьох із восьми затрианих колишніх членів уряду Каталонії.

Про це повідомляє The Washington Post.

"Іспанський суддя розпорядився випустити шість каталонських політиків, але підтримав тюремне ув'язнення двох активістів-сепаратистів та двох інших відомих членів регіонального уряду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у в'язниці залишаться екс-віце-президент женералітату Каталонії Оріол Жункерас, колишній глава МВС Жоакім Форн та двоє громадських діячів.

Шістьох інших екс-міністрів суд вирішив звільнити під заставу у 100 тисяч євро.

Читайте також: Арештовані політики Каталонії визнали владу Мадрида і просяться на волю - ЗМІ

Як відомо, позачергові парламентські вибори у Каталонії призначені на 21 грудня. Після їх проведення і обрання нового парламенту припиняє дію 155-та стаття іспанської конституції, яка передбачає введення прямого правління автономним регіоном з центру в разі, якщо місцева влада "не виконує свої конституційні обов'язки і завдає шкоди державним інтересам". Стаття також дозволяє тимчасово позбавити Каталонію автономії і розпустити регіональну адміністрацію.

Відсторонений лідер Каталонії Карлес Пучдемон залишиться у Бельгії до виборів, оскільки бореться проти екстрадиції в Іспанію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-