Вибори на Корсиці: попереду коаліція сепаратистів

Вибори на Корсиці: попереду коаліція сепаратистів

Укрінформ
У неділю на Корсиці пройшов перший тур парламентських виборів, під час якого жителі французького острова вперше обирали депутатів Єдиного територіального органу самоврядування (CTU).

Перемогу в першому турі здобула коаліція «За Корсику», яка виступає за надання регіону «справжньої автономії» від Франції та хоче цього досягти в «найближчі 10 років», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Список коаліції "За Корсику" здобув 45,4% голосів, друге та третє місце зі значним розривом посіли дві правоцентристські партії зі спільним результатом 27,7%, список місцевого відділення партії "Республіка на марші" (президента Франції Еммануеля Макрона - ред.)- 11,3%», - повідомили в місцевій виборчій комісії.

Читайте також: Арештовані політики Каталонії визнали владу Мадрида і просяться на волю - ЗМІ

Нинішні вибори відбуваються через два роки після попередніх. Це стало необхідним після проведеної на острові територіальної реформи: злиття рад двох департаментів (Південної і Північної Корсик) і регіональної ради.

Право взяти участь у виборах мали 234 тисячі жителів острова, явка була низькою – правом волевиявлення скористалася приблизно половина виборців.

Другий тур відбудеться 10 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-