Випробування Хвасон-15: США і Японія об’єднаються проти Пхеньяна

Випробування Хвасон-15: США і Японія об’єднаються проти Пхеньяна

Укрінформ
Глава Пентагону Джеймс Меттіс та міністр оборони Японії Іцунорі Онодера засудили дії КНДР і підтвердили свій намір спільно протистояти північнокорейській загрозі.

Про це вони сказали під час телефонних переговорів 1 грудня, повідомляє Yonhap.

«Міністр оборони США Джеймс Меттіс та міністр оборони Японії Іцунорі Онодера засудили випробування міжконтинентальної балістичної ракети у вівторок, яка, як вважається, здатна вразити всю материкову частину Сполучених Штатів», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, міністри оборони двох країн визнали "небезпеку, пов'язану з безрозсудною і злочинною поведінкою Північної Кореї, що суперечить резолюціям Ради безпеки ООН".

За словами представниці Пентагону Дани Вайт, обидві країни єдині в підході до захисту свого населення і підтримання миру і стабільності в Тихоокеанському регіоні.

Читайте також: Росія та КНДР «примушують до миру» США. Що з цього вийде?

Раніше Північна Корея повідомила, що успішно випробувала нову потужну міжконтинентальну балістичну ракету "Хвасон-15" , у радіусі ураження якої опинилася вся материкова територія США.

У цьому зв'язку Пхеньян оголосив, що досяг своєї давньої мети, ставши ядерною державою. У КНДР також заявили, що нова ракета досягла висоти близько 4475 кілометрів і за 53 хвилини здолала відстань 950 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-