Штати просять Китай

Штати просять Китай "прикрутити нафтовий кран" КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати вітають зусилля Китаю щодо тиску на Північну Корею, однак хотіли би, аби Пекін кардинально зменшив постачання нафти в КНДР, що "спрацювало" під час попереднього врегулювання північнокорейської кризи.

З такою позицією виступив у четвер у Вашингтоні державний секретар США Рекс Тіллерсон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що китайці роблять багато чого. Ми переконані, що вони можуть докласти більше зусиль в плані нафти, і ми дійсно звертаємося до них, будь ласка, більше обмежте (постачання – ред.) нафти, не треба перекривати повністю", - зазначив глава Держдепартаменту США під час спільного з главою МЗС Німеччини Зігмаром Габріелем підходу до преси.

При цьому Тіллерсон підкреслив, що коли Північній Кореї перекрили нафтовий "кран" востаннє, це було "найефективнішим інструментом", щоб повернути їх до столу переговорів. 

Читайте також: США в ООН закликали світ розірвати дипвідносини з КНДР

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти середи КНДР здійснила запуск міжконтинентальної балістичної ракети у бік Японії. Ракета впала в Японському морі, у виключній економічній зоні цієї країни, яка є близьким союзником США. Таким чином, північнокорейський режим порушив ряд резолюцій щодо заборони ракетно-ядерних випробувань, ухвалених Радою Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-