Франко-швейцарський концерн купував нафту в ІДІЛ у Сирії

Франко-швейцарський концерн купував нафту в ІДІЛ у Сирії

Укрінформ
Трьох топ-менеджерів франко-швейцарського концерну LafargeHolcim заарештували ввечері 29 листопада по справі про роботу цементного заводу в Сирії, який належить концерну і працював на території, зайнятій бойовиками ІДІЛ, нібито купував у бойовиків нафту і платив "мито".

Арешту передували обшуки в паризькому офісі компанії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Серед заарештованих - два екс-президента компанії і екс-директор з безпеки», - повідомили французькі ЗМІ, тоді як компанія не зробила офіційної заяви, тоді як і прокуратура утримується від оприлюднення деталей.

За попередньою інформацією, заарештовані - екс-президент філії Lafarge у Сирії Брюно Пешо, який працював на цій посаді з 2008 по 2014 рік; його послідовник на цій посаді Фредерік Жолібуа, який обіймав її з 2014 року; також колишній директор з безпеки концерну Жан-Клод Вейяр, який нібито знав про виплату грошей бойовикам ІДІЛ.

На сайті компанії інформація про арешт і роботу в Сирії відсутня, оскільки з літа 2015 року сайт перейшов на новий майданчик в інтернеті.

Читайте також: Канал нелегальної міграції в Україні організувала банда, причетна до ІДІЛ

За даними французького видання Le Monde, завод платив бойовикам ІД мито і купував у них нафту.

За даними Reuters від джерела, близького до слідства, попереднє ув‘язнення трьох співробітників Lafarge триватиме 48 годин, після чого їм будуть висунуті обвинувачення.

Як повідомляє RFI, компанія Lafarge придбала завод на північному сході Сирії, в місті Джалабія в 2007 році. Реконструювавши підприємство в 2010-му, концерну вдалося вивести його на лідируючі позиції, перетворивши у найпотужнішого виробника цементу на Близькому Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-