Канал нелегальної міграції в Україні організувала банда, причетна до ІДІЛ

Канал нелегальної міграції в Україні організувала банда, причетна до ІДІЛ

Фото
Укрінформ
Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками СБУ затримано групу осіб, які налагодили канал нелегальної міграції шляхом виготовлення підроблених документів та їх збуту громадянам України та іноземних країн.

Про це написала у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"В ході проведення в рамках кримінального провадження заходів встановлено, що зловмисники за організацію каналу нелегального переправлення громадян України та іноземців до країн Західної Європи шляхом виготовлення підроблених документів отримують у замовника грошові кошти у сумі 6 000 доларів США", - зазначає Сарган.

Згідно з повідомленням, у вартість так званої послуги входить виготовлення паспорта громадянина України, виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, організація безперешкодного проходження прикордонного контролю під час перетинання Державного кордону України шляхом надання інструкцій та вказівок.

Читайте також: На Волині засуджено організаторів переправлення нелегалів до Польщі

"За результатами проведення досудового розслідування встановлено, що до злочинної групи входять громадяни азіатських країн, РФ та України, які сповідують радикальні ісламістські релігії та причетні до діяльності терористичного угруповання «Ісламська держава», - зауважила Сарган.

За результатами проведення санкціонованих обшуків за адресами проживання зловмисників вилучено 15 підроблених паспортів та готівкові кошти у розмірі 108 тис. грн. На підставі ст.208 КПК України затримано трьох осіб. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Канал нелегальної міграції

Фото: Лариса Сарган/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-