Барньє: Роль Британії у майбутній структурі євробезпеки буде іншою

Барньє: Роль Британії у майбутній структурі євробезпеки буде іншою

Укрінформ
Велика Британія братиме участь у вирішенні питань, які стосуються безпеки та оборони у Європі, але роль її буде іншою, ніж на даний час.

Про це попередив головний парламентар Євросоюзу по Brexit Мішель Барньє, виступаючи у середу на конференції з питань європейської безпеки та оборони у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Британія відіграватиме вже не таку роль; до 2019 року вона буде третьою стороною у відносинах із ЄС, і це буде стосуватися, в тому числі, і питань оборони та безпеки", - сказав Барньє.

Зокрема, він вказав на те, що Лондон перестане бути членом європейського оборонного союзу, з 30 березня 2019 року голова міноборони Великої Британії не буде відвідувати засідання міністрів оборони ЄС, не буде британського посланця, країна не братиме участі у плануванні європейської політики оборони безпеки, у прийнятті рішень і отримувати вигоди від цього.

Читайте також: Туреччина переконана, що ЄС має переглянути бачення щодо її місця на тлі Brexit

Французький політик висловив подяку прем'єрові Терезі Мей за обіцянки майбутнього виконання Великою Британією її зобов'язань, у тому числі, у питаннях місій НАТО у Польщі та Естонії, а також двосторонніх зобов'язань щодо країн Східної та Центральної Європи. Триватиме обмін розвідінформацією, співпраця у питанні протидії загрозам кібератак.

Барньє запевнив, що 27 країн точно "не платитимуть за те, що планували 28". При цьому він заявив, що "не хоче бути агресивним" і бажає укласти угоду із Великою Британією, а не проти неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-